ICT Beleid

Leest u hier meer over een aantal kernactiviteiten van ICT. 


Een van de doelstellingen van ICT is het verwerven van internationale steun voor de Dalai Lama in zijn streven voor een vreedzame oplossing voor Tibet.

ICT heeft sinds 2006 een kantoor in Brussel. Van daaruit maakt de organisatie zich bij de Europese instellingen sterk voor de Tibetaanse zaak.

Home  >  ICT's Werk  >  Tibetbeleid EU  
   

Tibetbeleid EU

ICT heeft sinds 2006 een kantoor in Brussel, de Europese hoofdstad. Van daaruit maakt de organisatie zich bij de daar gevestigde Europese Instellingen dagelijks sterk voor de Tibetaanse zaak..

De doelstellingen zijn het bevorderen van de bewustwording over Tibet en het informeren van de Europese instellingen, te weten: de EU-ministerraad, de Europese Commissie en het Europees Parlement. Het ICT verstrekt deze instellingen informatie over het Chinees beleid, de mensenrechtensituatie en politieke gevangenen in Tibet. Daarnaast probeert ICT politici bij de EU te overreden om een pro-actief Europees buitenlands Tibetbeleid te voeren.

ICT geeft concrete politieke adviezen aan de Europese leiders en het voorzitterschap van de EU over hoe de “middenwegaanpak” van de Dalai Lama en de Chinees-Tibetaanse dialoog te ondersteunen. ICT’s kantoor in Brussel spant zich bovendien in voor het verder consolideren van een aantal Europese ontwikkelingsfondsen en fondsen voor humanitaire hulpprogramma’s voor het Tibetaanse volk.

DONEER AAN ICT!